Gevulde scholrolletjes met safraansaus |
Ingredienten:
4 ongekookte gamba's
4 scholfilets
zout, peper
half zakje saffraandraadjes
0.5 dl witte wijn
0.5 dl droge vermouth
1.5 dl visfond
1 dl room
40 g koude boter.
Bereidingstijd: 30-45 min
Bereiding:
Laat de gamba's ontdooien en pel ze. Laat het staartje zitten. Haal met een puntig mesje de zwarte rugader eruit. Leg de scholfilets met de velkant naar onder en bestrooi ze met zout en peper. Leg op elke filet een gamba, rol ze op en laat het staartje er aan 1 kant uitsteken. Zet de rolletjes met een houten prikker of een touwtje vast. Week de saffraan ongeveer 10 minuten in 1 eetlepel witte wijn. Doe de geweekte saffraan, resterende wijn, vermouth en de visfond in een pan en breng het aan de kook. Laat het vocht flink inkoken tot een licht stroperige massa. Voeg de room toe en laat de saus opnieuw inkoken tot 1/3.
Plaats de scholrolletjes op een stukje ingevet aluminiumfolie in een stoommmandje en stoom ze gaar boven kokend water (6 tot 8 minuten). Verwarm de saus al roerende. Neem de saus van het vuur en sla de koude boter in kleine klontjes door de saus. Let op: de saus mag niet meer koken. Breng op smaak met zout en peper.
|
Meer recepten >> |